Нашата работа

Нашата работа

С ваша помощ, от 2008 г. насам, момичета и момчета на възраст от 4 до 18 години от детски домове, бивши деца на улицата и деца от бедния квартал са получили необходимата храна, дрехи, отоплителни материали, основни медицински грижи, както и музикално, артистично и училищно образование.


Чувствителните педагози и психолози се грижат за децата, така че с увеличаване на самочувствието, знанията и смелостта те да получат достатъчно инструменти, за да намерят изход по вина на бедността.
Освен това подкрепяме тежко увредения Исус Ангелов от гетото чрез лично спонсорство.

 

Деца в България

шанс за промяна и нов живот

Богатството на музиката

Проектът „Музиката вместо улицата“ дава шанс на най-бедните деца да се променят. Два пъти седмично те могат, които иначе никога не биха имали шанс, да вземат уроци по музика и обилно хранене.
Много деца идват всеки ден в класните стаи, дори когато не са в клас: там е топло през зимата, винаги има нещо за ядене, там има приятелски настроени възрастни, които ги харесват, които ги гледат и с които могат да говорят. Тук можете да срещнете и други приятели на „Музиката вместо на улицата“.


Проектът получава активна подкрепа от Радка Кусева. Учителят по музика е от сърце включен. В началото на проекта тя и колегите й насочиха децата към улицата. Сега момчетата и момичетата идват при нас и искат да бъдат приети в проекта. Има списък на чакащите, защото няма достатъчно места за всички деца, които биха искали да бъдат част от „Музика вместо улицата“. Радка и останалите отдадени учители дават на децата практически уроци по цигулка, виола, китара, виолончело, акордеон, флейта, саксофон или пиано. Има още струнен ансамбъл, хор и група за флейта. Радваме се да видим как ангажирането с музика подобрява развитието на творческите, когнитивните, двигателните и социалните умения на „нашите деца“, имат трайно положително влияние.

 

Помощ от Германия

Фактът, че проектът за детска помощ „Музиката вместо улицата” в Сливен / България успя да стартира успешно в края на 2008 г., се дължи, наред с други неща, на щедрата подкрепа на хората в град Гисен и музикантите от „Студио Концертанте” и „Мултикултурен оркестър” с режисьор Георги Калайджиев, който осигури финансовата основа чрез бенефисни концерти.


От годината на основаването му са установени много приятелски контакти. Не само в Гисен, но и в Германия и Швейцария. Благодарни сме на много частни дарители, които подкрепят проекта и ни дават сили да продължим.

Проектът също е много скъп за сърцата на хората в Гера, близнакът на Сливен, и те ни подкрепят редовно. Особено бихме искали да благодарим на Бернд и Ани Крюгер, които неуморно събират дарения и които няколко пъти канят децата от проекта в Гера.

Latest News