Мултикултурен оркестър Гисен

Виртуозът на цигулката Георги Калайджиев със своята почти неудържима енергия винаги има нови идеи, с които заразява другите и за които печели хората.

През 2008 г. с голяма подкрепа от тогавашния служител по интеграцията в Гисен Шоле Шарифи, д-р. София От от Асоциацията за междукултурно образование и срещи (VIBB eV) и бившият кмет Ханс Петер Хауман, „Мултикултурен оркестър“.

 

Мотивацията беше да се даде глас на музикалното и културното многообразие в град, където над 145 държави живеят заедно спокойно. Музиката е безгранична – тя е международен световен език за мир, културен обмен и международно разбирателство.

Оттогава хората от четири континента (Източна и Западна Европа, Азия, Африка и Южна Америка) правят музика заедно с голямо разнообразие от инструменти и всеки един обогатява репертоара със собствената си музикална традиция. С течение на годините съставът се променя отново и отново, а с него и репертоарът, така че програмата винаги остава вълнуваща и разнообразна.

Голяма благодарност на всички музиканти от мултикултурния оркестър, които в продължение на години многократно провеждаха благотворителни събития за децата на „Музика вместо улицата” и които са горещо готови да помогнат.

Информация можете да намерите директно на уебсайта на MKOG .

Публикации в тази категория

Последни новини